Onze VZW Parochie Centrum Moretus streeft er naar dat onze Moretus een plaats voor "ontmoeting" kan zijn en blijven.                   U kan bij ons terecht voor feesten, recepties, vergaderingen, tentoonstellingen, koffietafels, repetities, ... Iedereen die ons gedachtengoed respecteert, is hier meer dan welkom.

 

Dankzij een team van vrijwilligers werd een 10-tal jaren geleden de grote feestzaal vernieuwd en opgefrist. De keuken werd flink onder handen genomen en uitgebreid. Met stoomovens en professionele vaatwasser kan deze keuken voor een kleine meerprijs mee gehuurd worden.

Het oude dak van de vroegere toneelzaal, nu o.a. repetitielokaal van onze Concertband De Scheldezonen, werd vervangen door een plat dak met zonnepanelen. En op het oude podium van de vroegere toneelzaal is " 't Nief Podium" in de maak!

Ons "Hofke van Maria" kreeg ook een likje verf, betere verlichting, en de tuin werd opgekuist (onkruid wieden, gras maaien, bloemen en planten verzorgen). Tuinbanken werden ineen getimmerd, er werd zelfs gedacht aan een echt "insectenhotel".

Het team van vrijwilligers is ondertussen uitgegroeid tot "de Moretusvrienden", een goed draaiende "klus-ploeg" en een actieve "kookploeg".  Samen zetten zij zich met hart en ziel in voor ons parochiecentrum. 

Eén keer per maand kan u inschrijven voor een heerlijke maaltijd en aanschuiven in onze feestzaal, of - sinds corona - uw maaltijd via "take-away" meenemen en thuis opwarmen en nuttigen.